Днес бе открит  поредният успешно завършен проект от Стратегията на МИРГ Несебър-Месемврия -„Създаване на нова услуга за населението в рибарската територия – Екопътека, с. Кошарица – местност Плазовец, Община Несебър“.

С реализацията му е постигнато значително увеличаване и разнообразяване на благоустроените паркови площи, които жителите и гостите  на населените места  могат да ползват за разходка и отмора целогодишно. Така ще бъде стимулирана физическата активност сред местни и посетители от различни възрастови групи. Екопътеката е подходяща за пешеходен и вело туризъм и е път към едно от най-живописните местности в общината.Чрез този проект Община Несебър цели да популяризира и по-рядко посещавани кътчета на своята територия с потенциал за развитие на селски и др. форми на туризъм.

Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и преминава през гориста планинска местност с отлични рекреационни качества, а от най-високата точка в района се открива уникална природна гледка – планина и море, като на място е ситуирана площадка с монтиран на нея панорамен далекоглед. Оформени са кътове с места за сядане и отмора тип „хамак“ и тип „пънче“. По трасето на еко пътеката е реконструирана стара съществуваща чешма, а около нея са разположени кътове с места за почивка. По цялата й дължина са разположени енергоспестяващи соларни осветителни тела – общо 106 бр., а кошчета за отпадъци са поставени по дърветата. В началото на трасето на пътеката е поставена указателна /информационна/ табела.